MKB Digitaliseert

MKB Digitaliseert ondersteunt ondernemers bij het zetten van de volgende stap. Met inspiratie, informatie, ondersteuning en het leggen van contacten voor realisatie.

Digital Days

Met diverse workshops, masterclasses en bijeenkomsten informeren én inspireren we gedurende het jaar over allerlei digitaliseringsmogelijkheden. Ook diverse workshops om digital skills van ondernemers en hun personeel te verbeteren maken horen hierbij. We vragen zoveel mogelijk aan regionale ‘aanbieders’ om hun kennis te delen.

 

Van 8-10 december 2020 waren de eerste Digital Days West-Brabant voor het MKB. Bekijk hier de aftermovie en de digitale beursvloer waarop een 20-tal aanbieders uit de regio zich presenteren.

Ga naar de agenda 2022

Digiscan

Digitalisering kent ongekende mogelijkheden, maar wat kan het jouw bedrijf bieden? Deze Digiscan MKB geeft je een eerste antwoord op deze vraag. Deze scan geeft je kosteloos inzicht welke van deze opties voor je bedrijf interessant zouden kunnen zijn. Daarbij gaan we uit van het huidige digitaliseringsniveau van je onderneming en je ambities. Het invullen van deze scan kost circa 5-10 minuten. Je krijgt gelijk een persoonlijk rapport online terug.

Doe hier de Digiscan

Adviestraject (Digi-adviseur)

Wil je na het invullen van de Digiscan doorpakken maar heb je nog behoefte aan ondersteuning? Dan is er de mogelijkheid voor een gesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs. Leidraad hierbij is de Digitool MKB West-Brabant die door TNO experts is ontwikkeld om optimaal te analyseren welke digitaliseringsoplossingen het beste bij de situatie en ambities van jouw bedrijf passen. Dit geeft je de zekerheid om de volgende stap te zetten in de digitale transformatie van jouw bedrijf. Het traject neemt circa 2 dagdelen in beslag. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Nadere informatie en aanmelding: Yvette Estourgie, REWIN West-Brabant, y.estourgie@rewin.nl, 0612580183

Datacoaches

De hele wereld draait om data. En ook voor het mkb liggen er volop kansen om waarde te halen uit data. Data van jouw bedrijf, jouw processen, jouw klanten en van de markt.
Wil jij als mkb’er (nog) meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van data en AI? Maak dan een kosteloze en vrijblijvende afspraak met een REWIN-datacoach. De datacoach geeft je advies-op-maat over hoe jouw bedrijf slim gebruik kan maken van de kansen die data en AI bieden. Krijg inzicht in  data jouw organisatie verder kan laten groeien. Maak werk van je data!
Ook kan de datacoach je begeleiden bij de eerste stappen én eventueel voorstellen aan een expert. Voor de kosten van de expert kom je mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van de Provincie Noord-Brabant. Ook hierover kan de datacoach je alles vertellen.

 

Meer info en aanmelden voor een Datacoach

Digital Accelerator 

Digital Accelerator is een programma dat jouw bedrijf helpt groeien door inzet van technologie en data. Vanuit jouw groeiambities ga je samen met andere ondernemers aan de slag onder begeleiding van experts.

 

Hoe groei jij als bedrijf mee in de digitale transitie? Veelal wordt ICT als cruciaal geacht voor het behalen van concurrentievoordeel. Strategische en bedrijfseconomische afwegingen bepalen hoe een bedrijf ICT inzet. Niet investeren in vooruitgang betekent hogere kosten op termijn.
Complexe materie? Ja, best wel. Daarom hebben we in West-Brabant een programma opgezet om jou bij deze keuzes te ondersteunen.

  • Leer hoe digitalisering kan bijdragen aan jouw groeiambities
  • Stel samen met experts een plan op voor jouw bedrijf
  • Gebruik een half jaar de hulp van digitale experts bij de realisatie
  • Ga met een groep collega ondernemers deze uitdaging aan

Wil je deze kans niet missen? Meld je dan snel aan, er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. De uitvoering is in handen van Digital Motions dat onafhankelijk is en over ruime kennis en ervaring beschikt om de brug te slaan tussen het mkb en de digitale wereld.

Meer informatie, eigen bijdrage en aanmelden:

Kom in contact met aanbieders in de regio

We hebben alvast een groot aantal aanbieders van digitalisering uit West-Brabant voor je gevonden. Om jouw vraag te matchen met experts in de regio.

 

Sta je nog niet op deze lijst, maar wil je dat wel? Neem dan contact op Yvette Estourgie, REWIN West-Brabant, y.estourgie@rewin.nl, 0612580183

Bekijk de aanbieders

We willen graag nieuwe digitale toepassingen in West-Brabant bevorderen, maar soms is de uitdaging er wel maar is nog niet duidelijk welke oplossing daarbij kan horen. Grote bedrijven en overheden zetten in dat geval vaak challenges uit waarop mkb-bedrijven en startups hun ideeën kunnen aandragen. Deze worden gematcht en partijen gaan dan samen aan de slag om tot een prototype, product/dienst of andere oplossing te komen.

Via Synchup! kun je de uitgezette challenges inzien en erop reageren.

 

Ga naar Synchup! voor de challenges